Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, mesaj indirect pentru România: 'Încercările de presiune externă asupra Moldovei sunt inacceptabile'

vladimir putin

Președintele rus Vladimir Putin a considerat inacceptabile încercările de presiune externă asupra Belarusului, Kârgâzstanului și Moldovei, relatează Noi.md. Putin a făcut aceste precizări în cadrul unei ședințe de videoconferință a Consiliului șefilor de stat ai Organizației de Cooperare din Shanghai.

Președintele rus a menționat că o provocare evidentă la adresa securității comune a statelor membre ale Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO) a fost încercările tot mai mari de a se amesteca direct din afară în afacerile interne ale statelor participante la SCO.

"Vorbim despre o încălcare gravă a suveranității, o dorință de a diviza societatea, de a schimba vectorul dezvoltării statului, de a rupe legăturile politice, economice și umanitare vechi de secole și deja stabilite.

Belarusul, care este un observator în cadrul Organizației de Cooperare din Shanghai, a fost, de asemenea, sub o astfel de lovitură. în țara alegerilor prezidențiale, prietenii noștri din Belarus se confruntă cu presiuni fără precedent, rezistând sancțiunilor și provocărilor, războiul de informații și propagandă declanșat împotriva lor ", a declarat Vladimir Putin. „Considerăm că este inacceptabil ca cineva din exterior să impună anumite decizii poporului din Belarus sau Moldova ", a subliniat președintele Federației Ruse.

Citeste si: FOTO-VIDEO Rusia trimite armament greu și oficial aproape 2.000 de soldați în Nagorno-Karabakh: rolul Kremlinului în zonă

Condițiile României pentru R. Moldova

Cu toate că nu face referire directă liderul de la Kremlin, România este una din țările care condiționează și urmărește parcursul european al Republicii Moldova. Sprijinul acordat de România, inclusiv cel financiar, va fi pe mai departe strict condiţionat de continuarea reformelor esenţiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova şi avansarea parcursului său european, anunţa recent Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.