Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin mută în Transnistria: Sute de militari detaşaţi în zonă

economist.com
transnistria

Cinci sute de militari ruşi şi o sută de unităţi de tehnică militară din dotarea Grupului Operaţional de Trupe Ruse dislocat în Transnistria desfăşoară un exerciţiu tactic în regiunea controlată de autorităţile separatiste de la Tiraspol, informează vineri Radio Chişinău. Exerciţiul are scopul de a testa 'capacitatea de blocare şi lichidare a unei grupări convenţionale care ar încerca să destabilizeze situaţia şi să captureze obiective strategice din regiune', potrivit agenţiei de presă ruse RIA Novosti. 'Nu este vorba despre un atac asupra unui inamic convenţional, ci despre exersarea unor metode de acţiune în cazul escaladării situaţiei în zona de securitate', susţine comandantul contingentului de trupe ruse din Transnistria, Dmitri Zelenkov, citat de agenţia rusă, conform Agerpres.

 

Exerciţiul se va încheia la sfârşitul lunii mai, cu o etapă de trageri pe timp de noapte, precizează sursa citată.

 

Conform datelor vehiculate de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, contingentul de trupe ruse desfăşurat în Transnistria ar fi format în prezent din aproximativ 1.300 de militari, dintre care 350 execută 'sarcini de menţinere a păcii', în cadrul forţelor de pace comune amplasate de-a lungul Nistrului, iar restul păzesc depozitele de muniţii din apropierea localităţii Cobasna.

 

Militarii aflaţi sub comandamentul Federaţiei Ruse au participat şi la parada militară organizată la Tiraspol pe 9 mai, fapt care a provocat protestul autorităţilor de la Chişinău, precizează Radio Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.