Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin nu vrea reciprocitate: Turiștii străini să poată vizita Rusia fără vize, în ciuda deciziei UE de a îngheța acordul în domeniu

DW
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a susținut ideea de a extinde practica de a călători fără vize pentru cetățenii anumitor țări, inclusiv pentru cei care vin în cadrul unor excursii de grup.

"Deja facem acest lucru. Pentru Sankt Petersburg, după părerea mea, de exemplu, vine o navă de croazieră, oamenii coboară la țărm și petrec ceva timp fără vize. Putem extinde această practică. Acest lucru va fi doar în beneficiul nostru", a declarat Putin în timpul reuniunii Consiliului de Stat de marți, potrivit agenției Interfax.

De asemenea, a sugerat dezvoltarea cooperării bilaterale cu alte țări în ceea ce privește instituirea unui regim fără vize.

"Aș sugera să nu vorbim despre anumite (țări cu care ar putea fi stabilit un regim fără vize). Nu este nevoie să impunem nimic nimănui. Ar trebui să vorbim doar despre cooperarea bilaterală", a declarat președintele.

"Ar trebui să ne consultăm cu Ministerul Afacerilor Externe cu privire la instituirea unui regim bilateral fără vize pentru a asigura călătoriile reciproce", a adăugat el.

"În principiu, nu m-aș agăța de reciprocitate în acest caz. Cunosc principiul general al Ministerului de Externe - principiul reciprocității. Când vine vorba de protejarea intereselor noastre, ar trebui să folosim toate aceste principii atunci când este bine pentru noi. Dacă ceva ne împiedică, de ce avem nevoie de astfel de principii?", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.