Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin profețește un război planetar: 'Toate acestea conduc la o creștere semnificativă a potențialului de conflict'

vladimir putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că acumularea necontrolată a datoriilor de către țările dezvoltate crește riscurile unei noi crize globale și duce la o creștere a potențialului de conflict în lume.

"Contradicțiile geopolitice devin tot mai acute, degradarea sistemului internațional de securitate continuă, riscurile de declanșare a unei noi crize economice și financiare globale cresc pe fondul acumulării necontrolate a datoriilor țărilor dezvoltate, stratificării sociale și sărăciei crescânde în întreaga lume, deteriorării securității alimentare și a mediului. Și toate aceste probleme, fiecare dintre ele fiind complexă și diversă în felul său, conduc împreună la o creștere semnificativă a potențialului de conflict. Rusia simte toate acestea direct asupra sa", a declarat Vladimir Putin marți la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS), relatează TASS.

Putin a atras atenția asupra faptului că, în aceste condiții, OCS joacă un rol din ce în ce mai important în afacerile internaționale și aduce "o contribuție reală la menținerea păcii și stabilității, asigurarea creșterii economice durabile a statelor participante, consolidarea legăturilor dintre popoare".

Rusia ”va continua să reziste” ”presiunilor externe” şi ”sancţiunilor”. ”Rusia rezistă în mod sigur şi va continua să reziste presiunilor externe, sancţiunilor şi provocărilor”, a subliniat Putin.  El le-a mulţumit statelor membre OCS care şi-a exprimat ”susţinerea” în timpul rebeliunii grupării paramilitare ruse Wagner, relatează News.r0.

El le-a mulţumit ”colegilor din Organizaţia Cooperării de la Sghanghai care şi-au exprimat susţinerea faţă de acţiunile autorităţilor ruse vizând să apere ordinea constituţională, viaţa şi securitatea cetăţenilor”. „Noi aprecim mult acest lucru”, a insistat Putin.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.