Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin respinge acuzațiile privind o implicarea a statului rus în otrăvirea disidentului Aleksei Navalnâi

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a respins joi, în conferinţa sa anuală de presă, alegaţiile privind o implicare a statului rus în otrăvirea disidentului Aleksei Navalnâi, susţinând că afirmaţiile în acest sens au fost exacerbate de presa de scandal, relatează dpa şi Reuters, potrivit AGERPRES.

Potrivit liderului de la Kremlin, au existat întotdeauna astfel de "poveşti senzaţionaliste" despre Rusia în media occidentale. "Nu este surprinzător", a declarat Putin.

Liderul de la Kremlin a mai spus că Navalnâi nu este suficient de important să reprezinte o ţintă, pentru a adăuga, râzând, că dacă s-ar fi dorit cu adevărat otrăvirea acestuia misiunea ar fi fost dusă la bun sfârşit.

El l-a acuzat la rândul său pe Navalnâi că este susţinut de servicii de informaţii din SUA, ceea ce, a explicat el, înseamnă că aparatul rus de securitate trebuie să-l supravegheze.

"Dar asta nu înseamnă că trebuie să fie otrăvit. Cine are nevoie de el?", a spus Putin.

Disidentul rus a declarat luni că o echipă de agenţi ai serviciului secret rus FSB (Serviciul Federal de Securitate) a încercat să-l ucidă la ordinul preşedintelui Putin. Potrivit unei înregistrări postate pe YouTube de Navalnâi, această echipă a încercat de cel puţin două ori să-l otrăvească cu substanţa neurotoxică Noviciok, înainte de incidentul din luna august, când i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care zbura între Tomsk şi Moscova, ulterior fiind transferat la un spital în Germania unde i s-a confirmat otrăvirea cu respectiva substanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.