Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin se implică în Peninsula Coreeană: Liderul de la Kremlin susține eforturile președintelui sud-coreean pentru denuclearizarea Coreei de Nord

peninsula coreea

Președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său din Coreea de Sud, Moon Jae-in, au decis vineri că vor susține „eforturile pentru denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene”, relatează Reuters, informează Mediafax.

Decizia celor doi vine la o săptămână după summitul istoric dintre Statele Unite și Coreea de Nord.

Declarația comună a celor doi președinți a fost făcută în cursul unei vizite de stat a președintelui Coreei de Sud în Rusia. Vizita a început joi, fiind prima a unui președinte sud-coreean în Rusia din ultimii 19 ani.

Vezi și: Curtea Supremă a SUA a decis că poliția e obligată să solicite mandat judiciar pentru geolocalizarea telefoanelor mobile

Cei doi lideri au căzut de acord că summitul de săptămâna trecută dintre Donald Trump și Kim Jong Un a contribuit la începerea procesului de denuclearizare.

Putin și Moon au decis să „continue eforturile comune de a îndeplini procesul de denuclearizare și să stabilească siguranța și pacea în peninsulă și în partea de nord-est a Asiei”.

Atât autoritățile de la Moscova cât și cele de la Seoul speră ca reducerea tensiunilor cu Phenianul să deschidă calea multor oportunități economice și proiecte de infrastructură care vor lega Coreea de Sud de Rusia prin Coreea de Nord.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.