Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin și-a făcut testul pentru anticorpi, după ce s-a vaccinat: 'Mi-au luat analizele. Rezultatul este pozitiv. La mine este 15'

vestidinrusia.ro
vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că și-a făcut testul pentru anticorpii dezvoltați împotriva coronavirusului. Coeficientul de pozitivitate a fost 15, relatează publicația RBK.

”Chiar la 9, mi-au luat analizele. Rezultatul este pozitiv. Specialiștii vorbesc acum despre coeficient de pozitivitate. La mine este 15. După cum au zis medicii, este un rezultat bun”, a declarat șeful statului într-un interviu pentru postul de televiziune ”Rossia 24”.

Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului la 23 martie. Kremlinul nu a precizat serul folosit în cazul președintelui. Răspunzând la o astfel de întrebare, secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, a declarat că este unul dintre cele trei vaccinuri dezvoltate în Rusia – ”Sputnik V”, ”EpiVakKorona” sau ”KoviVak” – dar care anume, el nu a precizat. Putin a făcut rapelul la 14 aprilie.

Kremlinul a afirmat că, după vaccinare, Putin s-a simțit bine și că nu a avut reacții adverse. Ulterior, șeful statului a anunțat că în dimineața următoare primei injecții ”s-a simțit cam obosit”, dar temperatura a fost normală.

Referindu-se la rezultatele testului său, Putin a amintit că, în opinia lui, vaccinarea trebuie continuată în țară, pe scară largă. ”21,5 milioane de oameni au fost, deja, vaccinaţi. Rezultatele sunt foarte bune la nivelul țării. Ca și în declarațiile mele anterioare, aș dori să-i îndemn pe oameni să nu mai piardă timpul şi să se vaccineze”, a spus Putin.

Consultat de RBK, medicul imunolog Vladimir Bolibok a declarat că, la un pacient cu orice titru de anticorpi, probabilitatea de reinfectare cu virusul SARS-CoV-2 este extrem de mică. ”Cu cât titrul de anticorpi este mai ridicat, cu atât este mai puțin probabil ca omul să se infecteze și să facă boala”. Expertul a arătat că, totuși, dacă o va repeta, dar titrul este ridicat, boala se poate exprima într-o formă ușoară sau poate trece fără simptome.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.