Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan: Turcia va ajuta la deminarea porturilor Ucrainei

putin erdogan

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au convenit că Ankara va încerca să ajute la curățarea minelor din porturile ucrainene, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, la o conferință de presă, după o vizită în Arabia Saudită, scrie TASS.

„În urma conversației (președintele rus Vladimir Putin) cu (președintele turc Recep Tayyip) Erdogan, s-a ajuns la un acord ca colegii turci să încerce să ajute la organizarea deminării porturilor ucrainene pentru a elibera navele de fapt”, a spus Lavrov.

Șeful Ministerului rus de Externe a subliniat că operațiunea de deminare ar trebui să aibă loc fără nicio încercare de a întări potențialul militar al Ucrainei și de a deteriora Rusia.

Putin și Erdogan au discutat despre situația din Ucraina într-o conversație telefonică din 30 mai, punând accent pe asigurarea unei navigații sigure în Marea Neagră și Azov și eliminarea amenințării minelor din apele lor.

Lavrov a menționat că criza alimentară din lume a avut loc cu mult înainte de începerea unei operațiuni militare speciale în Ucraina. El a adăugat că situația actuală a exacerbat problema, iar sancțiunile occidentale au devenit unul dintre motivele cheie ale întreruperii aprovizionării cu alimente, ceea ce a exacerbat criza.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.