Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin s-a lovit brusc de realitatea rusească: informații delicate din culisele Kremlinului

vladimir putin cicatrice gât

Membri ai elitei politice rusești au apelat la alcool pentru a face față presiunilor tot mai mari provocate de războiul din Ucraina, a relatat presa rusă independentă, citând surse anonime apropiate Kremlinului, parlamentului și administrațiilor regionale.

Abuzul de alcool a atins noi maxime din luna martie, când Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare împotriva președintelui Vladimir Putin și când au apărut informații că Kievul pregătește o contraofensivă pentru a recupera teritoriile capturate, potrivit site-ului de știri Vyorstka.

Banchetele de la Kremlin au mărit recent limitele de alcool de la una la două sticle de persoană, a declarat un strateg politic legat de Kremlin.

Un viceguvernator dintr-o regiune din centrul Rusiei i-a mărturisit reporterului Vyorstka, după o serie de mesaje text lascive, că a început să bea mai mult după începerea războiului.

"Să spunem așa - nu toată lumea din administrația prezidențială obișnuia să își înceapă ziua cu un pahar de vodcă [înainte de război]", a declarat o sursă anonimă pentru Vyorstka.

"Acum cunosc mult mai mulți oameni așa, iar paharul unora s-a transformat într-o sticlă".

Raportul lui Vyorstka sugerează că elita rusă a ignorat în mare măsură rugămintea publică rară a lui Putin, făcută vara trecută, de a-și reduce consumul de alcool.

Un raport din septembrie al postului de știri independent Meduza a subliniat că Putin, care este renumit pentru faptul că se abține de la băutură, a devenit din ce în ce mai enervat de întârzierea în disciplină indusă de alcool în rândul cercului său apropiat.

"Putin crede că birocrații ar trebui să facă față mai ușor" sancțiunilor și altor consecințe rezultate din campania militară prelungită a Rusiei în Ucraina, a notat atunci Meduza, citând una dintre sursele sale proprii.

Dar una dintre sursele Vyorstka a declarat că funcționari guvernamentali, politicieni care au o imagine publică și guvernatori au continuat să "lipsească de la întâlniri, să folosească substanțe ilegale, să întrerupă întâlniri și să participe la evenimente în stare de ebrietate".

Deși băutura este cea mai comună formă de evadare în rândul elitei rusești, jurnaliștii au observat că, de la începutul războiului, au apărut trei mecanisme generale de adaptare în rândul oficialilor.

"Oficialii onești" care nu mai văd un sens în munca lor au recurs la alcool, la întâlniri sexuale aleatorii și la sport ca mijloace de evadare.

O a doua cohortă de funcționari a început să își dedice munca unor fapte mici și acte de bunătate.

Al treilea - și cel mai mare - contingent a ales să ignore problemele legate de război și "să înoate cu curentul în spatele lui Putin și al superiorilor lor", a declarat una dintre sursele Vyorstka.

"Își fac treaba și încearcă să nu vorbească și, probabil, nici măcar nu se gândesc la motivul pentru care au nevoie de ea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.