Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Rustam Minnekayev dezvăluie planurile lui Vladimir Putin: Așa avem cale și spre Transnistria

harta donbas

Generalul Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, a declarat că acum două zile a început a doua fază a „operațiunii militare speciale”, așa cum numesc rușii războiul din Ucraina, scopul fiind ca ei să preia controlul total asupra Donbasului și sudului Ucrainei. Asta ar însemna ca Donbasul să fie legat printr-un coridor de Crimeea, peninsulă pe care Moscova a anexat-o ilegal în 2014.

„De la începutul celei de-a doua faze a operațiunii speciale, care a început acum două zile, unul dintre obiectivele forțelor ruse e să stabilească un control deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei.

Asta va asigura un coridor terestru spre Crimeea și influența asupra infrastructurii vitale a economiei ucrainene, porturile de la Marea Neagră prin care sunt livrate produse agricole și metalurgice”, a declarat generalul Rustam Minnekayev, citat de Interfax, potrivt b1tv.ro.

Afirmațiile lui Minnekayev par să indice că Rusia vrea să ocupe și Odesa, principalul port al Ucrainei.

Rustam Minnekayev a mai spus că astfel ei vor avea coridor și spre Transnistria, regiune din Republica Moldova care s-a autoproclamat republică separatistă.

„Controlul asupra sudului Ucrainei e o altă cale spre Transnistria, unde există, de asemenea, dovezi că populația vorbitoare de limbă rusă e oprimată”, a continuat el, repetând un narativ folosit de ruși pentru a justifica și invazia în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.