Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Vocea' lui Putin se aude peste Ocean: Comunicarea rămâne esenţială în relaţiile Rusiei cu SUA

vladimir putin dmitri peskov

Comunicarea rămâne ”esenţială” în relaţiile Rusiei cu Statele Unite, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pe fondul tensiunilor legate de războiul din Ucraina, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Comunicarea este esenţială, în viitor va trebui să continuăm comunicarea”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă telefonică, întrebat despre starea relaţiilor dintre SUA şi Rusia.

”SUA nu pleacă nicăieri, Europa nu pleacă nicăieri, aşa că, sub o anumită formă, va trebui să comunicăm cu ei”, a subliniat oficialul rus.

Peskov a mai spus că situaţia actuală face ”improbabilă” posibilitatea cele două părţi să revină la ceea ce el a numit ”spiritul de la Geneva” – o referire la un summit între Biden şi Putin în 2021, care a stârnit speranţe cu privire la detensionarea relaţiilor dintre cele două puteri.

”Este posibil să ne întoarcem la spiritul de la Geneva, când era un anumit nivel de speranţă? Cu greu. Este puţin probabil să ne amăgim cu vechile speranţe când vedem ce se întâmplă acum”, a mai spus el.

El a precizat că viitoarea comunicare între cele două ţări – cele mai mari puteri nucleare din lume – ar trebui să se bazeze pe ”respectul şi beneficiul reciproc”.

”Acesta nu este un subiect la orizont pe termen scurt”, a subliniat el.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident erau deja la unul dintre cele mai scăzute niveluri de la sfârşitul Războiului Rece, chiar înainte ca Moscova să trimită zeci de mii de trupe în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.