Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Vocea' lui Sorin Grindeanu 'mușcă' din Cătălin Drulă: Fostul ministru a făcut lucrări de întreținere la CFR, nu modernizare

telegrafonline.ro
Ministerul Transporturilor

Fostul ministru al Transporturilor a făcut lucrări de întreținere pe tronsonul feroviar Buzău - Făurei, nu modernizare, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Alin Șerbănescu, anunță Mediafax.

Potrivit reprezentantului Ministerului Transporturilor, fostul ministru Cătălin Drulă a făcut lucrări de întreținere pe tronsonul Buzău – Făurei în valoare de 12 milioane de euro. Acestea au fost executate pe un singur fir și au constat în schimbarea de șine, traverse și piatra din terasament. Tronsonul a fost adus la parametrii inițiali, permițând trenurilor să circule cu o viteză maximă de 120 km/h, mai spune Alin Șerbănescu.

Modernizarea nu este similară cu lucrările de întreținere, explică Șerbănescu.

„Modernizarea reprezintă o schimbare a structurii în sine și permite deplasarea trenurilor cu viteze maxime de 160 km/h. Lucrările de modernizare prevăd: introducerea ERTMS pe tronsonul modernizat, asigurarea unor lungimi pentru linii în stații de minim 740 m si sarcina pe osie de minim 22.5 t, construcția de peroane noi, înalte și pasaje de acces la acestea, schimbarea stâlpilor, a catenarei și a sistemului de enerogalimentare, semnalizare nouă și înlocuirea substratului căii ferate, adică a fundației”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor.

Modernizarea este prevăzută în Programul investițional, iar sumele necesare sunt asigurate din fonduri europene, a mai explicat reprezentantul MTI.

„Suma necesară pentru întreținerea căilor ferate este de aproximativ 1,20 md. euro ( 6 md. Ron). Alocările prevăzute prin PNRR ( bani europeni) pentru activități de întreținere (reînnoire) sunt în valoare de aproximativ 1.16 mld. EUR, (aproximativ 5.8 mld. RON)... Din fonduri naționale s-a alocat suma de 74,8 mil. euro (374 mil. RON), care este necesară doar pentru acele secții de cale ferată pentru care nu sunt prevăzute lucrări nici din PNRR și nici din POT. Ca atare sumele alocate din buget sunt destinate doar acelor lucrări care nu sunt acoperite prin bani europeni”, a precizat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al MTI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.