Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vocea Rusiei scria în 2012 că Băsescu pregătește nucleara ”Ponta, agent secret”

basescu 1

Publicația oficială a Moscovei ”Vocea Rusiei” scria încă din 2012 despre nucleara aruncată de Traian Băsescu. La vremea respectivă, jurnaliștii de la Vocea Rusiei susțineau că Băsescu ar fi dorit să lanseze nucleara pentru a nu-l lăsa pe Victor Ponta să ajungă premier.

”Aparent, echipa lui Traian Băsescu a renunţat la lansarea campaniei de contestare a rezultatelor alegerilor, iar acuzaţiile de fraudă au fost timide, în ciuda declaraţiilor războinice ale preşedintelui. Totodată, este improbabil ca cei de la ARD să recunoască rezultatul alegerilor şi vor lăsa deschisă opţiunea unui atac ulterior pe acest subiect. Ce ar mai putea să facă Traian Băsescu în condiţiile unei victorii clare a USL? De fapt, în afara recunoaşterii înfrângerii, i-au rămas la dispoziţie doar opţiunile nucleare“, scria Vocea Rusiei, la scurt timp de la victoria USL în alegerile parlamentare din 2012, informează Adevărul.

Jurnaliştii au dezvăluit, pe surse, că Traian Băsescu pregătea încă de atunci un atac la adresa lui Victor Ponta, fără să anticipeze însă momentul în care acesta ar fi fost declanşat.

”Preşedintele poate încerca să demonstreze, cu documente mai mult sau mai puţin credibile, faptul că Victor Ponta ar fi un agent acoperit din cadrul unui serviciu secret, făcându-l astfel incompatibil cu funcţia de premier“, scria publicaţia.

Jurnaliştii au invovcat şi ipoteza potrivit căreia preşedintele Băsescu ar putea beneficia de sprijinul unuia dintre şefii serviciilor secrete. „Este foarte posibil ca această opţiune nucleară a preşedintelui Băsescu să fi fost luată în calcul de strategii USL încă de la începutul campaniei electorale şi antidotul a fost pregătit din timp. Incepând de la publicarea interceptărilor telefonice pe linia Blejnar-Băsescu, a devenit clar că o parte din servicii l-a trădat pe Băsescu şi a început să livreze marfă pentru USL“, avertiza „Vocea Rusiei“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.