Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vocea sectorului bancar european, Federația Europeană a Băncilor, vede viitorul monedei euro ca fiind unul digital

Pinterest
euro digital eurocoin

Federația Europeană a Băncilor (EBF) a lansat o lucrare în care își detaliază viziunea asupra ecosistemului monetar digital al viitorului și, în special, a monedei euro digitale cu amănuntul. Lucrarea atent formulată a exprimat valori și preocupări cu privire la euro digital din perspectiva băncilor comerciale.

Viziunea ecosistemului EBF a subliniat rolul sectorului privat în toate aspectele, începând cu infrastructura, unde Europa trebuie să reducă dependența de „actorii” externi. Acel ecosistem ar conține trei elemente: euro digital, o monedă digitală angro a băncii centrale (CBDC) și jetoane monetare emise de bancă, conform cointelegraph.com.

Un euro digital ar trebui să aibă trei niveluri. Primul cu rolul Băncii Centrale Europene și alte două niveluri industriale — primul care interacționează cu Zona unică de plăți în euro și un „Nivel B al industriei” care „va fi ulterior dezvoltat și operat de către sectorul privat, cu respectarea principiilor stabilite în straturile anterioare.” Aceste principii nu au fost încă dezvoltate pe deplin. Lucrarea a continuat:

„Piața europeană are nevoie de autorități să clarifice interacțiunea dintre obiectivele de politică diferite și convergente, mai ales când vine vorba de dezvoltarea de soluții de plată paneuropene la Punctul de Vânzare/Punctul de Interacțiune.”

Se presupune că o  monedă CBDC angro, în care interoperabilitatea este cheia pentru a permite tranzacțiile transfrontaliere cu banii băncii centrale, funcționează pe tehnologia registrului distribuit.

În plus, jetoanele de bani emise de bănci au avut un rol crucial în viziunea EBF (Federația Europeană a Băncilor) pentru „nevoile comerciale, cum ar fi procesele industriale automatizate care rulează pe DLT și utilizează contracte inteligente”. Aceste jetoane corespund aparent nivelului B al industriei din schema digitală a euro. Ar fi nevoie de mai multă standardizare și pentru aceste soluții, se menționează în lucrare.

EBF reprezintă 33 de asociații bancare naționale și 3.500 de bănci individuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.