Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vodafone vrea să fuzioneze cu rivali pe piețele din Europa, pentru o consolidare în cadrul pieţei telecomunicaţiilor

vodafone

Vodafone urmăreşte să realizeze fuziuni cu rivalii pe multiple pieţe din Europa, în urma unor semnale mult mai favorabile din partea autorităţilor de reglementare, care au înţeles în timpul pandemiei valoarea investiţiilor în reţele, a declarat şeful companiei britanice de telecomunicaţii, Nick Read, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Abordăm consolidarea cu viteză şi determinare. Suntem activi pe o serie de fronturi şi căutăm un angajament favorabil din partea altor companii, care confirmă că avem oportunităţi potenţiale de a modifica afacerea cu active mai puternice, pe pieţe viabile. Printre pieţele care ar beneficia de pe urma consolidării, prin reducerea numărului operatorilor de telecomunicaţii, se află Spania, Italia, Marea Britanie şi Portugalia, a explicat directorul general al Vodafone.

Acesta consideră că autorităţile înţeleg importanţa consolidării, o decizie care ar permite operatorilor de telecomunicaţii să reducă costurile şi să investească mai mult în reţelele lor.

Va trebui ca celelalte părţi să fie pragmatice şi realiste privind evaluările companiilor, pentru ca tranzacţiile să aibă loc. "Vom fi realişti în privinţa evaluării afacerii noastre", a precizat şeful Vodafone.

Acesta a apreciat că o fuziune industrială cu un operator precum Orange sau Deutsche Telekom ar fi "opţiunea ideală" pentru divizia de turnuri de telefonie mobilă, Vantage Towers. O altă opţiune ar fi combinarea cu o companie din domeniul turnurilor de telefonie mobilă.

Mai multe companii de telecomunicaţii din Europa iau în considerare vânzarea infrastructurilor terestre, ţinând cont de interesul crescut al fondurilor de infrastructură pentru acest tip de active.

Luna trecută, Reuters a anunţat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că operatorii de telecomunicaţii Vodafone şi Iliad sunt în negocieri privind combinarea afacerilor lor din Italia, într-o încercare de a stopa concurenţa acerbă din a treia economie a zonei euro.

Dacă va avea succes, tranzacţia va duce la crearea unui gigant telecom, cu o rată de penetrare a telefoniei mobile de aproximativ 36% şi venituri combinate de aproape şase miliarde de euro.

Reprezentanţii Iliad şi Vodafone nu au dorit să comenteze informaţia.

Discuţiile vin într-un moment în care Telecom Italia încă evaluează oferta de preluare de 10,8 miliarde de euro de la fondul american KKR.

Şefii din telecomunicaţii au cerut în repetate rânduri fuziuni pentru reducerea costurilor şi majorarea profiturilor, reducând numărul operatorilor prezenţi pe piaţa italiană: Telecom Italia, Vodafone, WindTre şi Iliad.

Vodafone are venituri anuale de aproximativ cinci miliarde de euro în Italia şi o rată de penetrare a telefoniei mobile de 28,5%. Subsidiara italiană a Iliad a reportat venituri anuale de 674 milioane de euro în 2020 şi o rată de penetrare a telefoniei mobile de 7,7%, conform Autorităţii de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor din Italia (AGCOM).

Vodafone, prezent şi în România, este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe din Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Compania britanică operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 52 de reţele mobile partenere. La 30 septembrie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 136 milioane de dispozitive IoT conectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.