Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voiculescu ii scrie lui Ponta din inchisoare

voiculescu ponta

Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, ii transmite vineri o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta in care ii cere sa aiba curajul sa adopte anumite masuri in Guvern.

Voiculescu ii cere lui Ponta sa sustina reducerea TVA-ului la produsele lactate, apoi la carne si la alte alimente. El isi argumenteaza solicitarea pe baza succesului inregistrat de reducerea TVA-ului la paine, succes aclamat de Guvern.

Stiripesurse.ro va prezinta integral scrisoarea lui Dan Voiculescu adresata lui Victor Ponta:

"Fiecare pas reusit in directia cresterii economice trebuie sa ne motiveze pentru a cauta noi masuri si politici de dezvoltare – competitivitatea unei natiuni nascandu-se din capacitatea continua de a genera schimbari eficiente.

In anul 2006, la inceputul mandatului de senator, m-am angajat sa determin adoptarea de catre Parlamentul Romaniei a unui proiect de lege privind reducerea TVA pentru alimentele de baza. Am initiat acest proiect si l-am sustinut constant in comisii, in plen si in toate interventiile publice.

Ulterior, reducerea TVA-ului la paine s-a dovedit a fi o masura necesara si eficienta in acelasi timp. Dovada o reprezinta ultimele date oficiale date publicitatii care arata scaderea semnificativa a evaziunii fiscale in domeniul panificatiei cu 20 de procente, ajungand la un nivel de 40-45%, fata de 70% cât se inregistra inainte de reducerea TVA, respectiv la 1 septembrie 2013.

V-am felicitat atunci cand ati luat aceasta decizie si va spuneam, cu acelasi prilej, ca reusita experimentului din panificatie ar trebui sa ofere Executivului pe care il conduceti curajul de a merge mai departe si a extinde conceptul pentru mai multe alimente de baza care asigura cosul zilnic pentru marea majoritate a cetatenilor.

Luand in considerare succesul acestei masuri si semnalele pozitive primite, aceasta facilitate fiscala poate fi privita ca un pas absolut necesar in continuarea masurilor intiate, de relansare economica.

In aceasta directie, este oportun sa luati in calcul reducerea TVA-ului la lapte si la produse din lapte urmarind, ulterior reducerea TVA-ului la carne si produse din carne. Iaurtul si produsele lactate sunt in cosul zilnic de consum a celor circa 4 milioane de pensionari la care se adauga cei aproximativ 1 milion de copii sub 14 ani. Pe de alta parte, impactul reducerii TVA-ului la carne si mai ales la produsele din carne, mult mai scumpe, ar putea pune in pericol incasarile la bugetul consolidat.

Cred, in continuare, ca reducerea TVA la alimentele de baza ramane o masura vitala pentru combaterea economiei subterane, incurajarea consumului si asigurarea dreptului fundamental la hrana pentru care se zbat zilnic milioane de romani", a scris Dan Voiculescu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.