Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voiculescu: Va fi dat un ordin care să asigure accesul pacienților la medicamente

digi24.ro
capsule medicamente

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat marți că, în următoarele zile, va fi dat un ordin care să reglementeze prețurile la medicamente, precum și alte aspecte care să asigure accesul pacienților la medicamente.

"În ultimi ani, au dispărut de pe piață mai mult de 1.000 de medicamente. În acest moment, CANAMED conține vreo 4.500 de poziții, ceea ce este puțin. Înseamnă că unele companii au decis pur și simplu să nu mai vină în România sau să-și retragă produsele din România. Asta are de-a face, pe de o parte, cu mecanismul de prețuri, pe de altă parte cu lipsa de predictibilitate a acțiunilor statului. Încercăm să îmbunătățim mecansimul de prețuri. În următoarele zile vom avea un ordin de ministru care reglementează mecanismul de prețuri, cât și câteva alte aspecte care să asigure accesul pacienților la medicamente — un sistem de raportare a lipsei medicamentelor, un sistem de monitorizare a stocurilor disponibile și măsuri coercitive. Pentru a asigura din nou încrederea, unde nu există bunăvoință vor trebui luate măsuri, fie că este vorba de lucruri în curtea statului, fie că este vorba de partenerii privați", a afirmat Vlad Voiculescu la o conferință pe teme de sănătate.

Citește și: Vioculescu: Prioritate vor avea categoriile care nu au beneficiat de ordonanțele privind salarizarea

Totodată, el a menționat că, în cursul zilei de luni, a fost finalizată licitația pentru vaccinul hexavalent.

"Ieri s-a finalizat licitația la MS pentru vaccinul hexavalent. Vom promova Legea vaccinării care presupune și stocuri de rezervă", a spus ministrul Sănătății.

Voiculescu a susținut că, în lunile care vor veni, vor fi luate măsuri în favoarea medicilor care vor profesa acolo unde populația nu are acces la serviciile medicale.

"Ce avem în vedere în lunile care urmează sunt măsuri care ajută medicii să meargă în teritoriu, unde populația nu are acces la serviciile medicale. Sunt peste 6 milioane de oameni în România care nu au acces la serviciile medicale", a precizat ministrul, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.