Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen a dat un comunicat de presă fals și a anunțat că se va numi 'Voltswagen America' în SUA

Das Auto
volkswagen

Subsidiara din SUA a Volkswagen AG a dat publicităţii un comunicat de presă fals, în care susţinea că va redenumi operaţiunile sale din Statele Unite ca "Voltswagen America", pentru a sublinia trecerea la vehiculele electrice, a anunţat grupul auto german, transmite Reuters.

VW a fost criticat pe reţelele de socializare pentru comunicatul de presă fals, unii comentatori făcând referire la scandalul emisiilor (Dieselgate) şi inducerea în eroare a consumatorilor şi autorităţilor de reglementare, scrie agerpres.ro.

Citește și: George Simion îl pune la punct pe Ludovic Orban: ‘Este ultimul care să vorbească despre excentricități, pentru că el bea în Parlament’

"Volkswagen America nu-şi schimbă numele în Voltswagen. Schimbarea denumirii era menită să fie un anunţ în spiritului Zilei Păcălelilor, de 1 aprilie, şi urma să evidenţieze lansarea SUV-ului integral electric ID.4 şi să semnaleze angajamentul nostru de a aduce tuturor mobilitatea electrică", a afirmat un purtător de cuvânt al subsidiarei din SUA a Volkswagen.

Analiştii au salutat redenumirea operaţiunilor din Statele Unite, acţiunile preferenţiale ale Volkswagen au închis marţi în creştere cu 4,7% în timp ce acţiunile obişnuite au înregistrat un avans de 10,3%.

Citește și: Florin Cîțu, asigurări de ultimă oră! ‘Vom sărbători Paștele la biserică’

Până în 2025, producătorul auto german vrea să vândă pe plan global un milion de vehicule electrice, iar până în 2029 brandurile grupului vor lansa 70 de modele electrice.

Anul trecut, vânzările Volkswagen au scăzut cu 15,2%, la aproximativ 9,3 milioane de vehicule, în timp ce numărul de automobile pur electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unităţi, iar la modelele plug-in hybrid creşterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unităţi.

Citește și: Vasile Dîncu: ‘AUR nu are o asemenea forță să scoată atâția oameni în stradă. PSD nu va câștiga din aceste mișcări’

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.