Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen a demarat producția în serie a modelului său electric ID.3

vw

Volkswagen a demarat oficial luni producția în serie a modelului său electric ID.3, grupul german urmărind să devină un lider în sectorul electromobilității, transmite CNBC, potrivit Mediafax.

La ceremonia ținută la fabrica Volkswagen din Zwickau a fost prezent și cancelarul german Angela Merkel, precum și directorul general al grupului auto Herbert Diess. În discursul său, publicat pe site-ul companiei, Diess a notat că ID.3 va aduce "o contribuție importantă pentru realizarea unui salt înainte în domeniul electromobiliății".

"Va face mobilitatea verde accesibilă pentru milioane de oameni și reprezintă un punct de cotitură pentru compania noastră în drumul ei către neutralitate climatică până în 2030", a mai spus el.

Într-un anunț pe propriul site, Volkswagen și-a descris "ofensiva electrică" ca "prinzând viteză" în condițiile în care modelul ID.3 este așteptat să fie lansat concomitent pe piețele europene în vara anului viitor. Modelul de bază este așteptat să coste circa 30.000 de euro în Germania.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Fabrica din Zwickau trece în momentul de față printr-o transformare ce urmărește înlocuirea liniilor de producție de motoare pe combustie internă într-o fabrică ce produce exclusiv vehicule electrice. Investiția se ridică la o valoare de 1,2 miliarde de euro, iar Volkswagen spune că, începând cu 2021, capacitatea de producție a fabricii va fi de 330.000 de automobile anual.

Constructorul german plănuiește să lanseze "aproape 70 de noi modele electrice" până în 2028. În martie, Volkswagen spunea că va cheltui mai mult de 30 de miliarde de euro până în 2023 pentru "electrificarea portofoliului de vehicule".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.