Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen a început negocieri pentru plata unor despăgubiri în scandalul emisiilor

Volkswagen

Volkswagen a anunţat joi că a început negocierile pentru un acord cu proprietarii de automobile diesel din Germania, care solicită în justiţie să fie despăgubiţi din cauza emisiilor poluante ale vehiculelor, transmite Reuters, scrie News.ro.

În 2015, producătorul auto a admis că a folosit un software ilegal pentru a masca nivelul excesiv de poluare al automobilelor diesel. Informaţia a declanşat o serie de procese care au provocat grupului costuri legale şi amenzi de cel puţin 30 de miliarde de euro.

“Volkswagen şi Federaţia Consumatorilor Germani au convenit să înceapă discuţii referitoare la un posibil acord”, a anunţat producătorul auto.

”Discuţiile sunt în stadiu foarte incipient şi nu există nicio garanţie că vor avea ca rezultat un acord. Ambele părţi au convenit că discuţiile ar trebui să rămână confidenţiale”, a precizat Volkswagen.

Consumatorii germani au avut un succes mai mic decât proprietarii de vehicule din Statele Unite în obţinerea unor despăgubiri din partea VW deoarece automobilele din Germania nu şi-au pierdut autorizaţia de circulaţie pe drumurile publice în urma scandalului diesel.

În Germania, vehiculele diesel ale VW şi-au putut păstra autorizaţia de circulaţie cu condiţia ca clienţii să actualizeze softul de control al motorului vehiculului, ceea ce a determinat VW să adopte o abordare diferită pentru despăgubirea clienţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.