Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen a raportat prima pierdere trimestrială din ultimii 15 ani

volkswagen

Volkswagen a raportat miercuri prima pierdere trimestriala din ultimii 15 ani, de 3,48 miliarde de euro, din cauza costurilor legate de scandalul manipularii testelor de poluare ale automobilelor diesel, si a redus estimarile referitoare la profit, relateaza Reuters, potrivit Mediafax.

Analistii anticipau pierderi de 3,47 milarde de euro.

Grupul auto german a alocat în trimestrul al treilea 6,7 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor campaniei de rechemare în service a 11 milioane de vehicule la nivel global, suma fiind usor peste cea de 6,5 miliarde de euro anuntata la o saptamâna dupa ce a recunoscut public manipularea testelor emisiilor, pe 18 septembrie.

Din aceste motive, Volkswagen a anuntat ca se asteapta ca profitul operational din acest an sa scada semnificativ sub nivelul record de 12,7 miliarde de euro obtinut în 2014.

Excluzând costul scandalului, producatorul auto anticipeaza ca marja operationala va fi de 5,5%-6,5% în acest an, dupa nivelul de 6,3% atins anul trecut.

Grupul intentioneaza sa reduca investitiile cu 1 miliard de euro pe an la divizia VW, care va rechema în service 5 milioane de automobile pentru eliminarea softului ilegal prin care este redus nivelul emisiilor în timpul testelor.

Divizia de lux Audi, care genereaza 40% din venitul grupului VW, va reduce la rândul ei cheltuielile.

Volkswagen a confirmat ca pierderea din trimestrul al treilea este prima din cel putin 15 ani, dar, din cauza schimbarilor de contabilitate, nu a putut preciza când a avut loc pierderea anterioara.

Grupul ar putea fi nevoit sa aloce fonduri suplimentare pentru masuri de stabilizare a vânzarilor, daca livrarile vor fi afectate de scandal, a spus directorul general Matthias Mueller. Masurile ar putea include discounturi pentru achizitiile de masini noi, daca proprietarii vor preda modele vechi, precum si împrumuturi ieftine si stimulente acordate dealerilor, pentru rascumpararea de masini mai vechi.

Livrarile grupului, care include si brandurile premium Audi si Porsche, au scazut cu 1,5% în septembrie, la 885.300 de vehicule. În trimestrul al treilea, vânzarile au coborât cu 3,4%, la 2,39 milioane de masini.

Din acest motiv, VW a coborât în urma Toyota în privinta volumului vânzarilor în primele noua luni ale anului, dupa ce a ocupat prima pozitie la nivel mondial în primul semestru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.