Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen anunţă creşterea vânzărilor, în pofida dificultăţilor din China

Das Auto
volkswagen

Vânzările Volkswagen au crescut semnificativ în primul trimestru din 2023, în pofida rezultatelor mai slabe din China, cea mai mare piaţă auto din lume, a anunţat grupul german, transmit DPA şi Reuters.

Cel mai mare producător auto european a livrat în primele trei luni din acest an 2,04 milioane de vehicule clienţilor din întreaga lume în creştere cu 7,5% faţă de perioada similară din 2022, deşi livrările din China, cea mai mare piaţă a sa, au scăzut cu 14,5%, la 644.500 unităţi, informează Agerpres.

Rezultatele grupului au fost sprijinite de creşterea vânzărilor cu Europa Occidentală şi America de Nord cu 26,9% şi, respectiv, cu 22,1%, în urma atenuării deficitului de semiconductori. Livrările în Europa Centrală şi de Est au scăzut cu 5,8%.

În primul trimestru din 2023, vânzările de vehicule pe bază de baterii au scăzut cu 25,4% în China, la 21.500 unităţi, în timp ce pe plan global livrările pe acest segment au crescut cu 42,1%.

Volkswagen şi alţi producători auto străini se confruntă cu o concurenţă sporită din partea companiilor auto chineze, care accelerează ritmul şi presiunile de reducere a costurilor, pe o piaţă unde vehiculele pe bază de baterii reprezintă acum aproape o treime din noile vânzări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.