Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen investește masiv în Argentina - Aproape un miliard de dolari pentru producția unui nou SUV

Volkswagen

Grupul auto Volkswagen AG a anunţat că va face investiţii de aproximativ 800 de milioane de dolari în Argentina, cea mai mare parte urmând să fie folosită pentru dezvoltarea unui nou SUV pentru piaţa din America Latină, transmite DPA potrivit Agerpres.

Din total, 650 de milioane de dolari vor merge la fabrica Pacheco deţinută de VW în apropiere de Buenos Aires, unde va fi produs SUV-ul Tarek.

Anunţul vine în urma întâlnirii de luni dintre Andreas Tostmann, membru în Consiliul de Administraţie al VW, Pablo Di Si, şeful subsidiarei Volkswagen din America Latină, şi preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez.

De asemenea, VW va investi încă 150 de milioane de dolari în producerea unei noi cutii de viteze pentru piaţa europeană la fabrica sa din Cordoba, în centrul Argentinei.

Volkswagen şi-a păstrat titlul de cel mai mare producător auto mondial în 2019, după ce rivalul japonez Toyota a informat că a vândut mai puţine vehicule anul trecut decât Volkswagen.

Toyota Motor a anunţat că în 2019 a vândut 10,74 milioane de vehicule la nivel mondial, ceea ce îl plasează pe constructorul japonez în urma Volkswagen AG, care a vândut un număr record de 10,97 milioane de vehicule. Conform acestor cifre, 2019 este al doilea an consecutiv în care Volkswagen a vândut mai multe vehicule decât Toyota.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.