Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski a numit un nou ambasador în România: cine este Igor Prokopchuk și cum îl descriu ceilalți diplomați

Telegram
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a numit noi ambasadori în nouă țări simultan, informează site-ul oficial al șefului statului ucrainean.

Conform Decretului nr.307/2022, Igor Prokopchuk a fost numit Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în România.

Igor Prokopchuk este un diplomat ucrainean născut în 3 martie 1968.

Și-a început cariera diplomatică în 1992, ca atașat la Departamentul de Informații al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe. Din 2008 până în 2010 a fost ambasador al Ucrainei în Lituania.

Reprezentant permanent al Ucrainei pe lângă organizațiile internaționale de la Viena din 2010, a fost șeful Misiunii Permanente a Ucrainei pe lângă OSCE.

Prokopchuk este fratele mai mic al generalului-maior de poliție rus Alexander Prokopchuk, care a ocupat funcția de vicepreședinte al Interpol, după cum arată presa ucraineană.

Într-un material de presă din 2018 aflăm că noul ambasador al Ucrainei în România este un profesionist.

„Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe afirmă în declarația sa de monitorizare că, de la începutul agresiunii rusești împotriva Ucrainei, reprezentantul permanent al Ucrainei la OSCE, Igor Prokopciuk, nu a comis nicio acțiune care să-l discrediteze sau să aducă atingere intereselor naționale ale statului”, arată jurnaliștii de la UNIAN.

„Colegii îl descriu pe Prokopciuk Jr. ca fiind un diplomat profesionist, este competent și disciplinat. Aceștia spun că nu discută public despre convingerile sale politice.

Cu toate acestea, colegii săi susțin că nu au observat nicio opinie pro-rusă exprimată de diplomatul ucrainean și că acesta apără conștiincios interesele Ucrainei în cadrul OSCE. Cu toate acestea, colegii săi spun că au fost surprinși de faptul că copiii săi au frecventat școala cu sediul la Ambasada Rusiei după ce a început războiul ruso-ucrainean din Donbas”, arată jurnaliștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.