Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski a provocat haos, după discursul din Parlamentul Franţei, în care a acuzat companiile franceze că alimentează crimele Rusiei

zelenski

Discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în faţa membrilor Parlamentului de la Paris a generat atât opinii favorabile, cât şi critici referitoare la riscul atragerii Franţei într-un conflict militar cu Rusia. Zelenski a umilit Franța, după ce numeroase companii uriașe din Hexagon au refuzat să plece din Rusia.

"O intervenţie emoţionantă, este o tragedie ceea ce se întâmplă în Ucraina. În acest moment, Zelenski îşi joacă rolul, dar vrea antrenarea Franţei în război. Franţa nu trebuie să trimită combatanţi pe teren", a afirmat deputatul Nicolas Dupont-Aignan, liderul formaţiunii de dreapta Începutul Franţei şi candidat în scrutinul prezidenţial din aprilie. Nicolas Dupont-Aignan a exprimat regret, conform cotidianului Le Figaro, că nu a observat "nicio ofertă de pace" în discursul preşedintelui Ucrainei, dar a condamnat clar intervenţia militară a Rusiei.

Citește și: VIDEO Volodimir Zelenski a umilit Franța, în timpul discursului din Parlamentul francez: 'Încetați să finanțați moartea oamenilor din Ucraina'

Însă, senatorul Bruno Retailleau, membru al Mişcării pentru Franţa (dreapta), a lăudat discursul liderului de la Kiev. "Este vorba de o premieră, este un fapt istoric, ceva inedit, liderul unui stat aflat în război s-a adresat în direct Adunării Naţionale şi Senatului. Am reţinut o frază: valorile noastre comune valorează mai mult decât avantajele. Franţa trebuie să se afirme în mod curajos alături de acest popor măreţ, care ne arată că pentru a câştiga un război sunt necesare arme, dar şi voinţă", a subliniat Bruno Retailleau.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri, în discursul rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Parlamentului Franţei, intensificarea eforturilor ţărilor europene pentru "apărarea libertăţii comune" şi pentru a forţa Rusia să accepte pacea. "Sunt recunoscător pentru onoarea de a mă adresa membrilor Parlamentului Franţei. Sunt sigur că ştiţi foarte bine ce se întâmplă în Ucraina, ştiţi ce s-a produs şi ştiţi cine este vinovat. Mă adresez dumneavoastră pentru a vă întreba cum putem reinstaura pacea în Ucraina", a declarat Volodimir Zelenski în discursul rostit în faţa membrilor Adunării Naţionale şi Senatului Franţei.

”Trebuie să punem presiune pe Rusia împreună pentru a ajunge la pace. Mâine se împlinește o lună de când Ucraina luptă pentru libertatea sa. Avem din ce în ce mai multă nevoie de sprijin pentru a câștiga împotriva tancurilor. Avem nevoie de arme. Puteți, de asemenea, să puneți mai multe sancțiuni împotriva Rusiei. Companiile franceze ar trebui să părăsească piaţa din Rusia: Renault, Leroy Merlin, Auchan şi alţii (...) aceste companii trebuie să înceteze să sponsorizeze crima împotriva unor femei şi copii nevinovaţi. Toată lumea trebuie să-şi amintească asta: valorile sunt mai importante decât profiturile, oamenii sunt mai importanţi decât profitul. Şi dacă ne uităm în viitor, la cum vom trăi după război, avem nevoie de garanţii privind securitatea noastră, avem nevoie de garanţii că un nou război nu va fi posibil în lumea noastră. Avem nevoie de un nou sistem de securitate, în care Franţa să aibă un rol de lider, pentru ca nimeni niciodată să nu mai plângă şi toată lumea să-şi trăiască viaţa în pace şi demnitate, nu sub ploaia de bombe şi rachete.”, a spus Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a denunţat atacurile armatei ruse asupra şcolilor şi spitalelor din Ucraina, inclusiv "asediul brutal" asupra oraşului Mariupol. "În anul 2022, în Ucraina, în Europa, sute de mii de oameni nu se gândeau că lumea lor poate fi distrusă", a subliniat liderul de la Kiev, cerând "apărarea libertăţii comune" în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.