Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski a spus clar! Soarta Republicii Moldova ține de victoria ucraineană: Țara, astăzi dezmembrată ... va fi vorba despre reintegrare

president.gov.ua
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că victoria ucrainenilor în războiul împotriva Federației Ruse-agresoare va avea impact asupra situației din Moldova, Belarus și Georgia, scrie gordonua.com, citat de IPN.

Zelenski a declarat despre aceasta într-un interviu acordat prezentatoarei TV Natalia Moseiciuk, publicat pe YouTube pe 27 august, comentând o secvență a conversației jurnalistei cu liderul opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaia.

În imagine, Moseiciuk o întreabă pe Tihanovskaia cum îi pare scenariul că poate veni un moment când ea se va adresa comandantului suprem al Ucrainei, Zelenski, cu o solicitare de a se implica în eliberarea Belarusului.

Nu exclud”, răspunde Tihanovskaia în videoclip. Comentând fragmentul în cauză, Zelenski se exprimă că așa și va fi. „Pe bune. Cred că victoria ucraineană va pune capăt [situației existente]. Și mă bucur foarte mult pentru societățile acestor state. Nu numai pentru Belarus. Va fi o chestiune și pentru Moldova astăzi dezmembrată…Va fi vorba despre reintegrarea Moldovei. Va fi o chestiune și pentru Georgia", a comentat președintele. "Sunt sigur că victoria Ucrainei va permite o soluție politică pentru democrații, refacerea integrității acestor state... inclusiv Belarusului, integrității Georgiei și Moldovei. Așa că doamna Tihanovskaia nu trebuie să se gândească la armatele altor state”, a punctat liderul ucrainean.

Sursa citată precizează că la începutul lunii iunie, Volodimir Zelenski spunea că Ucraina ar putea ajuta Moldova să rezolve problema regiunii transnistrene nerecunoscute (ocupată de Federația Rusă) doar dacă ar exista o astfel de solicitare de la Chișinău. Demersul, însă nu avut continuitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.