Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski cere democrație, dar bagă în pușcărie un blogger expert politic: E acuzat de trădare, după ce a susţinut invazia rusă

Publika TV
Volodimir Zelenski

Un blogger şi "expert politic" ucrainean a fost plasat în arest preventiv pentru "trădare" după ce a susţinut invazia rusă din ţară, au anunţat joi serviciile de securitate din Ucraina (SBU), potrivit AFP.

"Serviciile speciale au oprit activităţile unui 'jurnalist' de scandal care era implicat în activităţi ilegale în detrimentul securităţii Ucrainei", a precizat pe Facebook filiala din Lvov (vest) a SBU, adăugând că el este acuzat de "trădare", scrie agerpres.ro.

"Folosind media, trădătorul a susţinut activităţile ţării agresoare", se arată în comunicatul SBU, conform cărora "această propagandă a fost folosită cu succes de către media ruse pentru a justifica acţiunile criminale ale Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei", scrie agerpres.ro.

Bărbatul, identificat de media ucrainene drept Gleb Liaşenko, un blogger de 33 de ani care apărea uneori la televiziune, a fost plasat în arest preventiv pentru 60 de zile. El poate fi eliberat sub cauţiune pentru plata unei sume de patru milioane de ruble (122.000 de euro).

Conform site-ului de ştiri Censor.net, Gleb Liaşenko a spus la tribunal că pur şi simplu vrea "pace" şi a pledat pentru libertatea de expresie.

Miercuri, Parchetul ucrainean a anunţat prima inculpare a unui cetăţean din ţară pentru "colaborare" cu forţele ruse, pe baza unei noi legi care prevede până la 12 ani în închisoare.

Ea vizează un locuitor din Kramatorsk (est) acuzat că pe TikTok "a negat agresiunea armată a Rusiei" şi a făcut apel la susţinerea Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.