Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski face turul mapamondului: S-a întâlnit cu greii planetei la summitul G7

wall-street.ro
zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut sâmbătă o serie de întâlniri bilaterale cu liderii participanţi la summitul G7 de la Hiroshima, transmite AFP.

Reprezentanţii la vârf ai celor mai dezvoltate economic democraţii din lume au cerut Chinei să facă presiuni asupra Rusiei pentru încetarea agresiunii împotriva Ucrainei. La rândul său, Zelenski le-a cerut celor cu care a discutat mai mult sprijin pentru ţara sa, scrie agerpres.ro.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a apreciat că prezenţa excepţională a lui Zelenski la reuniunea G7 poate "schimba jocul" pentru Kiev, deoarece reprezintă "o ocazie unică" de a încerca să convingă şi alţi invitaţi speciali, cum ar fi cei din India sau Brazilia.

Şeful statului ucrainean s-a întâlnit deja la Hiroshima cu premierul britanic Rishi Sunak, cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, şi cu cel al Indiei, Narendra Modi. Acesta din urmă nu a condamnat până acum invazia rusă din Ucraina.

Pe agenda lui Zelenski mai figurează dialoguri bilaterale şi cu preşedintele american Joe Biden, cu Macron şi cu premierul japonez Fumio Kishida.

Zelenski a sosit la Hiroshima din Arabia Saudită, unde a susţinut cauza Ucrainei la summitul Ligii Arabe, unde le-a reproşat unora din cei prezenţi că "închid ochii" la agresiunea Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.