Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volumul producţiei industriale şi cifra de afaceri din industrie au crescut anul acesta cu peste 25% faţă de 2020, în judeţul Olt

economica.net
afaceri creștere economică

Volumul producţiei industriale şi cifra de afaceri din industrie au crescut în judeţul Olt în primul semestru al acestui an cu peste 25% faţă de primul semestru din 2020, se arată într-un raport al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Olt, transmis miercuri AGERPRES.

"Indicele producţiei industriale la nivelul judeţului Olt, cumulat în primul semestru al anului 2021, faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent, a crescut cu 26,2%. Indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie, la nivelul judeţului Olt, cumulat în primul semestru al anului 2021, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2020, a crescut cu 27,6%", indică sursa citată.

Totodată, în prima parte a acestui an faţă de perioada similară din anul precedent, în Olt au crescut atât exporturile, care sunt constituite în principal din produsele realizate pe platformele industriale din municipiul Slatina, cât şi importurile, având în vedere că se importă mare parte din materia primă pentru fabricile din judeţ, potrivit Agerpres.ro.

Numai în primele trei luni ale anului 2021 valoarea exporturilor din judeţul Olt a fost cu aproape 30 de milioane de euro mai mare faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, iar cea a importurilor a crescut cu aproximativ 15 milioane de euro.

Potrivit raportului citat, balanţa comercială a înregistrat de asemenea un excedent comercial, în primele trei luni acesta fiind de aproximativ 188 de milioane de euro, în creştere cu circa 14 milioane de euro faţă de perioada similară din 2020.

Principalii exportatori şi importatori, în special de materie primă, sunt unităţile industriale din Slatina, având în vedere că peste o jumătate din exporturi şi aproape un sfert din importuri sunt metale comune şi articole din acestea. De asemenea, peste o treime din exporturi şi circa 20% din importuri sunt materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea.

Aproape o treime dintre angajaţii din judeţ lucrează în sectorul industrial, unde a fost raportat în iunie şi cel mare salariu mediu net - 3.254 lei.

Cele mai puternice unităţi industriale din judeţ, cu mii de angajaţi, sunt în municipiul Slatina, unde funcţionează fabrici de producere a anvelopelor, de producere şi prelucrare a aluminiului, de prelucrare a oţelului, de producere a cablurilor etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.