Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 17,8% în primele patru luni

IMSAT
materiale constructii

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 17,8% în primele patru luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, un avans semnificativ, de 25,6%, fiind înregistrat la lucrările de construcţii noi, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică remise vineri AGERPRES. 

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 1% iar lucrările de întreţinere şi reparaţii cu 0,4%. 

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii la clădiri rezidenţiale, cu 26,9%, la clădiri nerezidenţiale, cu 20,2% precum şi creşteri ale volumului de lucrări de construcţii inginereşti, cu 11,3%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 10,5%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi, cu 19,3% şi al lucrărilor de reparaţii capitale, cu 3,9%. Volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente a scăzut cu 5,2%. 

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale, cu 23,3%, la clădirile nerezidenţiale, cu 14,9% şi de construcţii inginereşti, cu 4,7%. 

În luna aprilie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%. 

Ca serie brută, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 9%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură: lucrări de reparaţii capitale (+26,8%), lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (+17,9%) şi construcţii noi (+5,1%). 

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică o creştere a volumului construcţiilor inginereşti cu 31,2%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 8,1% iar la clădirile rezidenţiale cu 2,7%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,2%, creştere susţinută de lucrările de reparaţii capitale (+28%) şi de lucrările de construcţii noi (+2,9%). Volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente a scăzut cu 1,6%. 

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o creştere a volumului lucrărilor de construcţii inginereşti cu 16,9% dar şi reduceri ale volumului lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale, cu 8,1%, respectiv la clădirile nerezidenţiale, cu 6,2%. 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 33,4%, respectiv cu 25,5%. 

Ca serie brută, pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la volumul lucrărilor de construcţii noi (+40,8%), al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+20,4%) şi al celor de reparaţii capitale (+11,4%). 

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: construcţii inginereşti, cu 36,6%, clădiri nerezidenţiale, cu 32,9% şi clădiri rezidenţiale, cu 27,5%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 25,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de construcţii noi cu 34,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 7,9%. 

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale (+29,4%), de construcţii inginereşti (+26,1%) şi la clădirile rezidenţiale (+24,4%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.