Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au inițiat programul 'Ajutor pentru elevi', pentru prevenirea abandonului școlar

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala distantare

În continuarea eforturilor de a preveni abandonul școlar, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au inițiat la începutul lunii septembrie un nou program: „Ajutor pentru elevi”.

Pe parcursul lunii, voluntarii au avut mai multe acțiuni prin care au oferit ghiozdane, rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte, echipamente sportive, un calculator, un laptop și alte daruri, potrivit basilica.ro.

Citește și: VIDEO - Donald Trump a ieșit din spital și face primele declarații: Asta este școala vieții

Până în prezent, eforturile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale s-au îndreptat în mare parte către centrele sociale.

Elevii Centrului de zi ,,Sfântul Stelian” din Urlați au primit 30 de ghiozdane cu rechizite, echipamente sportive și alte daruri. Către Centrul social „Justinian Marina Patriarhul” au mers 25 de ghiozdane, rechizite și echipamente sportive, iar către Centrul de zi pentru copii ,,Sfânta Muceniță Sofia”, 33 de astfel de ghiozdane echipate și, din nou, echipamente sportive ș.a.

Nici Așezământul social „Pro Vita” de la Valea Plopului nu a fost lipsit de sprijinul voluntarilor. Acolo au ajuns articole vestimentare noi, pentru toate grupele de vârstă, dar și un calculator – desktop. La Valea Plopului, voluntarii au dus și 2 tone de cartofi.

Primul elev înscris în acest program este Alexandru-Eduard. Este în clasa a șaptea la un liceu din Capitală și are rezultate foarte bune. Anul trecut a terminat cu media generală 9,93. Alexandru se află în grija bunicii în vârstă de 74 de ani de când mama a suferit un accident vascular cerebral, iar tatăl nu se mai interesează de familie.

Citește și: Semnal în Europa: Cehia impune din nou starea de urgență la nivel național

Pentru Alexandru, voluntarii Catedralei Naționale au achiziționat un laptop, ghiozdan, rechizite, alimente de bază și produse de igienă.

Campania „Ajutor pentru elevi” se va derula pe parcursul întregului an școlar. Voluntarii vor păstra permanent legătura cu toți cei implicați în educația beneficiarilor campaniei pentru a veni în întâmpinarea necesităților lor în orice moment.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au desfășurat în trecut și alte campanii în lupta cu abandonul școlar. Un exemplu este Campania „Rămâneți în școală”.

În contextul pandemiei, Biserica a sprijinit substanțial școala online. Până în prezent, la nivelul Patriarhiei Române au fost oferite 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.