Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot aşteptat în Parlamentul Israelului: Sfârşitul erei lui Netanyahu

intpolicydigest.org
Benjamin Netanyahu

Israelul se pregăteşte, duminică, să deschidă o nouă pagină în istoria sa cu un vot aşteptat în Parlament pentru a aproba o "coaliţie a schimbării" înaintea încheierii mandatului lui Benjamin Netanyahu, cel mai lung din istoria ţării, scrie AFP.

Knesset se reuneşte în sesiune specială începând cu ora locală 16.00 (13.00 GMT) cu scopul de a permite centristului şi liderului opoziţiei Yaïr Lapid şi şefului dreptei radicale Naftali Bennett să-şi prezinte echipa care va face obiectul unui vot seara, scrie News.ro.

Această coaliţie eterogenă - ce reuneşte două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta şi o formaţiune arabă - a strâns majoritatea necesară de 61 de deputaţi din cei 120 din Parlament.

Ea va trebui să obţină aprobarea oficialilor aleşi, ceea ce va permite îndepărtarea de la putere a lui Benjamin Netanyahu, în fruntea Guvernului de 12 ani.

Confruntat de un an cu un proces pentru corupţie, Netanyahu, 71 de ani, a fost sâmbătă seară ţinta unui nou protest. În faţa reşedinţei sale oficiale de la Ierusalim, manifestanţii nu au aşteptat votul pentru a sărbători "căderea regelui Bibi", aşa cum a fost numit Netanyahu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.