Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot de blam pentru Scutea și Bologa: Susținută de șefii PÎCCJ și DNA, cumnata Ralucăi Prună nu prinde loc în CSM

facebook.com
Parchetul General

Procurorul Maria Magdalena Militaru, adjunct al procurorului general, a nu a reușit să-și convingă colegii din PÎCCJ, DNA și DIICOT să o voteze pentru un loc de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

În ciuda faptului că este adjunct al procurorului general și a fost susținută intens de Gabriela Scutea (procuror general) și Crin Bologa (șeful DNA), Militaru a ieșit abia pe locul trei la votul din adunările generale de miercuri, 22 iunie. Pe primul loc s-a clasat Alina Albu, de la DIICOT, iar pe locul doi a fost Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT. Cei doi au intrat în al doilea tur al alegerilor în urma cărora se stabilește reprezentantul PÎCCJ-DNA-DIICOT în viitorul CSM (2023-2028).

Maria Magdalena Militaru este partenera de viaţă a fratelui fostului ministru al Justiţiei Raluca Prună. La doar patru luni după ce Militaru a fost numită procuror general adjunct, Mihai Prună a ajuns procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie (Secţia a II-a) din cadrul DNA.

Anterior, Maria Magdalena Militaru a fost procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel București. Aceasta mai are în „palmares” un eşec notabil, la concursul pentru funcţia de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Votul procurorilor din PÎCCJ, DNA și DIICOT ridică serioase semne de întrebare cu privire la legitimitatea conducerii celor trei structuri de parchet, în condițiile în care susținerea fățișă pentru Militaru a rămas fără rezultat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.