Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot istoric în Congresul SUA: Legea privind controlul armelor de foc merge la promulgare

economica.net
Congres SUA

Pentru prima dată în aproape 30 de ani, Congresul american a adoptat un proiect de lege important pentru a consolida măsurile de securitate în domeniul traficului de arme de calibru mic, relatează The Hill.

Proiectul de lege a fost aprobat vineri mai întâi de Senat și apoi de Camera Reprezentanților. Acum, documentul este trimis spre semnare președintelui american Joe Biden, care la începutul lunii iunie și-a exprimat sprijinul pentru el.

În special, legea prevede o verificare sporită a antecedentelor pentru cumpărătorii de arme cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, transformă în infracțiune federală achiziționarea și contrabanda cu arme de calibru mic prin intermediul unor persoane nominalizate, impune înregistrarea obligatorie în registrul federal - cu obligațiile aferente - din partea comercianților de arme.

Legea prevede, de asemenea, alocarea a 750 de milioane de dolari pentru a ajuta autoritățile statale să refuze accesul la arme de calibru mic persoanelor care reprezintă o amenințare pentru ele însele și pentru alții. Aceste măsuri includ fonduri pentru tratamentul tulburărilor psihice.

Deși Partidul Democrat a considerat că aprobarea acestei legi reprezintă un pas înainte în lupta împotriva violenței cu arme de foc în Statele Unite, unii membri ai partidului, inclusiv președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au considerat că măsurile propuse sunt insuficiente.

The Hill amintește că elaborarea proiectului de lege bipartizan a început la scurt timp după ce 19 copii și doi adulți au fost uciși într-un schimb de focuri într-o școală din Uvalde , Texas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.