Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot crucial în Knesset privind noul guvern al Israelului; Final de mandat al premierului Netanyahu. NU e exclusă o surpriză de ultimă oră

IMEMC News
israel knesset

Israelul se pregăteşte duminică să deschidă o nouă pagină din istoria sa, cu un vot aşteptat al Parlamentului (Knesset) pentru a aproba o ''coaliţie a schimbării'', înainte de încheierea mandatului premierului Benjamin Netanyahu, cel mai îndelungat din istoria ţării, relatează AFP preluat de agerpres.

Knesset-ul se reuneşte în sesiune specială de la ora locală 16:00, ora locală (13:00 GMT) pentru a le permite centristului şi liderului opoziţiei Yair Lapid precum şi liderului dreptei radicale Naftali Bennett să-şi prezinte echipa, care va face obiectul unui vot în cursul serii.

Această coaliţie eterogenă - reunind două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta şi o formaţiune arabă - a întrunit majoritatea necesară de 61 de deputaţi din cei 120 din Parlament.

Şi, cu excepţia unei schimbări de ultim moment, coaliţia ar urma să obţină aprobarea oficialilor aleşi, ceea ce va încheia mandatul lui Benjamin Netanyahu, care a fost şeful guvernului timp de 12 ani fără întrerupere.

Confruntat timp de un an cu un proces de corupţie, Benjamin Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, a fost ţinta unei noi manifestaţii de protest sâmbătă seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.