Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul din Senat aruncă în aer PNL: un prim 'glonț de argint' încasat de Ludovic Orban

Facebook
orban ludovic

Premierul desemnat Ludovic Orban încearcă să-și negocieze o majoritate pentru noul guvern, dar în Parlament tocmai a încasat ”un glonț de argint”.

Citește și: VIDEO Biografia fără perdea a lui Ludovic Orban, premierul desemnat

Una dintre condițiile puse de USR pentru a susține guvernul Orban este schimbarea legii electorale în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi. La primul test important, PNL a capotat și asta pentru că din totalul de 26 de senatori au fost prezenți doar 10. Chiar dacă aceștia au votat ”pentru”, semnaul politic este important și arată că PNL susține doar declarativ această modificare. Dacă toți senatorii PNL erau prezenți nu se schimba soarta votului, pentru că era vorba despre o lege organică și nu exista o majoritate calificată, dar semnalul politic era clar.

În schimb, s-a format o coaliție PSD-UDMR pe această lege, iar pentru că mai este un proiect de lege similar la Camera Deputaților, acolo se va da adevărata bătălie. PSD și UDMR votează împotrivă, iar la Camera Deputaților s-ar putea forma o alianță conjucturală.

Senatorii au respins, miercuri, propunerea legislativă a USR, care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi. Proiectul a fost respins cu 47 de voturi "împotrivă" și 33 de voturi "pentru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.