Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul olandez, unitatea europeană și Putin

150929-Dutch-BB

olandaOlanda a votat NU la referendumul privind tratatul cu Ucraina. Votul va avea consecințe în ce privește unitatea Uniunii Europene.

Rezultatele neoficiale ale referendumului organizat în Olanda în privința unui tratat care să întărească legăturile UE cu Ucraina indică 64% NU și și 36% DA, informează Euronews. Referendumul a fost validat la limită, depășind pragul de 30% prezență.

Deși rezultatul nu este obligatoriu, Guvernul olandez a dat deja semne că va căuta modalități de a ține cont de voința populară. Tratatul cu Ucraina este deja în funcțiune „în mod provizoriu”, iar Olanda este ultimul stat care trebuie să îl ratifice pentru a intra pe deplin în vigoare.

Rezultatul este văzut ca un semn al popularității ideilor euroscepticilor pe scena politică olandeză. Nu este exclus să se manifeste și o influență asupra referendumului privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Citiți și:

Divorțul Marii Britanii de UE ar putea fi lung și costisitor

Marea Britanie: Se definesc taberele pro și contra UE

Financial Times susține că dezbaterile din campania dinaintea referendumului ar putea semnaliza și o oboseală față de poziția UE împotriva lui Putin. Relațiile dintre Olanda și Rusia s-au răcit după prăbușirea zborului Malaysia Airlines MH17, care a dus la moartea a 194 de cetățeni Olandezi. Înainte de acest eveniment, însă, Olanda era considerată ca fiind una dintre țările europene cele mai apropiate de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.