Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul pentru judecătorul CCR, un test pentru coaliţie

sarbu

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, considera ca votul de miercuri, din plenul Senatului, pentru desemnarea unui judecator la Curtea Constitutionala, va reprezenta un test atât pentru coalitie, cât si pentru opozitie.

El s-a aratat convins ca va câstiga candidatul sustinut de PSD, Simona Maya Teodoroiu, cu toate ca cele mai multe voturi au fost obtinute marti, în Comisia juridica a Senatului, de candidatul PNL, Mona-Lisa Neagoe.
'În mod firesc si conform matematicii, nu avem nicio problema. Daca vor fi, eu stiu, defectiuni în momentul votului, hai sa zicem ca va fi una, doua, nu influenteaza decizia finala. Este un test si pentru noi, pentru coalitie, dar e un test si pentru opozitie, ca, de acum înainte, vor sti pe ce se bazeaza, ca tot arunca în spatiul public, va intoxica pe dvs. ca au majoritati, ca au facut ei cu Geoana si Vanghelie nu stiu ce majoritate. Nu au luat un alt senator de la niciun grup în afara de cei trei pe care îi stiti - ca de fapt doi erau exclusi - Marian Valer si Mircea Geoana. Au venit sa faca parada atunci ca sa spuna ca sunt 5, erau 3. De atunci, n-a mai trecut nimeni. Deci, asta e situatia astazi. Noi, coalitia, la ora actuala avem 91. De la 85 la 91, întrebarea: de unde pot ei sa ia 6? Dupa aceea, chiar în rândul liberalilor mai sunt oameni care nu cred ca vor vota cu ei. Nu dau nume. Sa zicem ca nu ne bazam pe ei. În mod firesc, mâine, omul nostru trebuie sa fie numit acolo', a declarat Ilie Sârbu, marti, la Senat.
Mona-Lisa Neagoe, propunerea liberalilor pentru a ocupa un post de judecator la Curtea Constitutionala în locul lui Toni Grebla, a obtinut marti cele mai multe voturi din partea senatorilor juristi. Aceasta s-a clasat pe primul loc din trei candidati, cu sase voturi pentru, propunerea Comisiei juridice din Senat urmând a fi validata de plenul acestei camere.
'Rezultatul analizei dosarelor este acela ca toate cele trei candidate au îndeplinit conditiile legale, dosarele fiind complete. Au experienta necesara, au studii în domeniu. Acestea vor fi, mai departe, trimise ca recomandare plenului, recomandare care se face si în urma unui vot obtinut. Doamna Neagoe a obtinut sase voturi pentru, adica cele mai multe voturi, întrunind majoritatea. Doamna Teodoroiu, patru voturi pentru si doamna Jipa, doua voturi pentru', a declarat, marti, dupa audierea candidatilor, presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc.
La sedinta au participat toti cei 11 membri ai Comisiei juridice, însa Boboc a precizat ca senatoarea Florina Jipa, membra a Comisiei, care a candidat pentru functia de judecator al CCR, nu a votat.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.