Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul prin corespondență: Ce documente sunt necesare

votcorespondenta

Românii din străinătate vor putea vota la alegerile parlamentare prin corespondență, iar pentru asta au nevoie de mai multe documente, se arată într-un proiect supus dezbaterii publice de Autoritatea Electorală Permanentă.

În conformitate cu prevederile art. 10 alin. (1) din Legea nr. 288/2015, documentele necesare exercitării dreptului de vot prin corespondență care sunt transmise alegătorului sunt: un plic exterior prevăzut cu elemente de siguranță care să asigure sigilarea acestuia, în care vor fi introduse plicul interior și certificatul de alegător, un plic interior prevăzut cu elemente de siguranță care să asigure sigilarea acestuia, în care vor fi introduse opțiunea sau opțiunile de vot, după caz, certificatul de alegător, instrucțiuni privind exercitarea dreptului de vot și buletinul de vot prin corespondență.

Plicul interior va conține un autocolant cu mențiunea "VOTAT", prevăzut cu elemente de siguranță stabilite prin hotărâre a Guvernului.

AEP mai anunță că Guvernul va trebui să stabilească termenii înțelegerii cu Poșta Română, ca buletinele de vot să ajungă în țară.

Executivul trebuie să stabilească, prin hotărâre, la propunerea AEP, și indemnizația membrilor birourilor electorale pentru votul prin corespondență și a personalului tehnic auxiliar, în conformitate cu art. 21 alin. (4) din Legea nr. 288/2015.

Proiectul de act normativ menționat a fost publicat joi, iar observațiile și propunerile legate de acesta pot fi transmise la adresa de e-mail office@roaep.ro în termen de cinci zile calendaristice de la data afișării acestuia.

Citește și Președintele a promulgat legea votului prin corespondență

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.