Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voturi anti-DNA băgate sub preș în Parlament / Document

ponta

Cazuri flagrante de respingere a cererilor Justitiei, precum cazul Premierului Victor Ponta, sunt ocolite în documente oficiale ale Parlamentului, în timp ce deputații se laudă în aceleași documente că dau  "in permanenta" curs cererilor Justitiei.

Potrivit obligatiilor anticoruptie asumate de Romania in cazul MCV-ului, deputatii au realizat un raport oficial privind "Implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie 2012-2015" in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, raport care merge catre Ministerul Justitiei.

"Cazurile de ridicare a imunitatii parlamentare reprezinta pentru Camera Deputatilor a Romaniei nu doar aspecte esentiale ale integritatii exercitarii mandatului de parlamentar, cat si un corolar al respectarii independentei autoritatii judecatoresti. Camera Deputatilor a dat in permanenta curs cererilor Justitiei", sustine Camera Deputatilor in documentul elaborat de Comisia Juridica.

Raportul oficial nu mentioneaza cazurile in care deputatii au respins cereri ale Justitiei. La 11 martie 2015, deputatii au respins cererea procurorilor pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Laszlo Borbely, acuzat de trafic de influenta. La 29 aprilie 2015, Camera Deputaţilor a respins cererea de reţinere şi arestare preventivă a deputatului Ion Ochi, iar la 9 iunie 2015 deputaţii au respins solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta.

Daca deputatii nu mentioneaza cererile respinse, acestia au avut grija sa treaca cererile incuviintate.

Extras din raport:

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.