Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrancea: Bărbat supravegheat cu brăţară electronică după ce ar fi agresat o fată de 13 ani, care a solicitat ordin de protecţie

stuttgarter-nachrichten.de
bratara electronica

Un bărbat de 36 de ani din municipiul Adjud este supravegheat de către poliţişti cu brăţară electronică după ce împotriva acestuia a fost emis, joi, un ordin de protecţie provizoriu pentru agresiune sexuală faţă de fiica concubinei sale, în vârstă de 13 ani, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Joi, 6 octombrie, Poliţia Municipiului Adjud a fost sesizată de către o minoră în vârstă de 13 ani, cu privire la faptul că, în cursul lunii iunie a acestui an ar fi fost agresată de către concubinul mamei, un bărbat de 36 ani. Poliţiştii au demarat de urgenţă verificările, bărbatul bănuit fiind depistat şi condus la sediul poliţiei. În cauză, a fost emis ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului de 36 ani, asupra acestuia fiind montat un dispozitiv de supraveghere electronică", au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Potrivit Poliţiei, în prezent, fata de 13 ani se află internată la centrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.

Acesta este primul caz de folosire a brăţării electronice de supraveghere în judeţ. Sistemul de supraveghere cu ajutorul brăţării electronice a devenit funcţional de la 1 octombrie în municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, în cadrul unui program pilot.

În primele opt luni ale anului, în Vrancea au fost emise 210 ordine de protecţie provizorii, la solicitarea victimelor, cu 48 mai multe faţă de aceeaşi perioadă din 2021, 119 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie. Totodată, au fost sesizate 63 de infracţiuni privind nerespectarea ordinului de protecţie provizori, cu 41,26% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.