Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrancea: Intervenţie dificilă a pompierilor pentru salvarea unui cercetător căruia i s-a făcut rău în zona montană

agerpres.ro
munte

Un cercetător care efectua studii pe raza satului vrâncean Măgura, comuna Vintileasca, a fost salvat de pompieri după ce i s-a făcut rău în timp ce monta nişte sonde pentru urmărirea mişcărilor pământului. Misiunea salvatorilor a fost extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile, bărbatul fiind într-o zonă montană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Florin Olaru, un apel pe 112 a anunţat că un cercetător aflat într-o zonă greu accesibilă, pe raza satului Măgura, comuna Vintileasca, se simte rău.

Către zona indicată s-a deplasat imediat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani cu un autoturism de teren şi o şenilată.

La acţiunea au fost mobilizaţi patru pompieri din cadrul ISU Vrancea şi doi voluntari din Vintileasca.

”Salvatorii au fost nevoiţi să meargă pe jos circa un kilometru, pe un versant, până au ajuns la cercetătorul care se simţea rău”, a precizat sursa citată.

Odată ajunşi la bolnav, pompierii l-au cărat pe targă, cu ajutorul corzilor şi cordiţelor, până în locul în care a putut fi preluat de un elicopter SMURD.

Bărbatul are 33 de ani, iar operaţiunea de salvare a durat mai mult de patru ore. Persoana respectivă făcea parte dintr-un grup de cercetători, iar în momentul la care i s-a făcut rău era însoţit de un coleg.

Se pare că cei doi efectuau în zonă studii geologice, mai exact montau nişte sonde prin intrermediul cărora să urmărească mişcările pământului.

Citeşte şi: Percheziţii în Argeş la suspecţi de furturi comise pe autostradă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.