Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrancea - Muniţie de război rămasă neexplodată, descoperită la Pufeşti şi Câmpuri

Mediafax
munitie proiectile focoase

Mai multe proiectile din timpul războiului, rămase neexplodate, au fost descoperite la Pufeşti, pe un teren agricol, şi la Câmpuri, într-o pădure de pe raza comunei, a informat, vineri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

"Echipa pirotehnică a ISU Vrancea a fost solicitată joi, 05 august, să intervină în două misiuni pentru asanarea muniţiei rămase neexplodate. Astfel, în jurul orei 10,20, în urma unui apel primit prin 112, pompierii militari pirotehnişti au intervenit în comuna Pufeşti, după ce un cetăţean a descoperit pe câmp un proiectil, unde au identificat un proiectil perforant calibru 47 mm. În jurul 17,00, în comuna Câmpuri, un bărbat a descoperit mai multe elemente de muniţie într-o pădure de pe raza comunei. Echipa pirotehnică s-a deplasat de urgenţă la locul indicat şi, în urma asanării terenului, a identificat un proiectil exploziv calibru 100 mm, o grenadă defensivă, opt cartuşe infanterie şi un focos", a precizat ISU Vrancea.

Muniţia a fost preluată în condiţii de siguranţă de ISU şi transportată la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

ISU Vrancea reaminteşte cetăţenilor ca atunci când găsesc elemente de muniţie în diverse situaţii, să nu le atingă cu mâna sau cu alte obiecte, să nu le lovească sau să le mişte, să nu le demonteze, să le folosească pentru joaca copiilor şi să nu le transporte sau să le introducă în locuinţă sau diverse încăperi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.