Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrancea se află în topul judeţelor cu cele mai puţine cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

clasament

Vrancea se află în topul judeţelor cu cele mai puţine cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, după ce în ultima săptămână s-a înregistrat un număr scăzut de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, relatează Agerpres.

Potrivit directorului adjunct al DSP Vrancea, Janina Lazăr, la nivelul judeţului o singură comună a depăşit pragul de 3 îmbolnăviri la 1.000 de locuitori, iar în alte două comune se înregistrează 2 cazuri de îmbolnăviri la 1.000 de locuitori.

"De circa o săptămână, înregistrăm un număr scăzut de cazuri noi de COVID-19, fapt care plasează Vrancea nostru în topul judeţelor cu cele mai puţine cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. La acest moment, efectuăm o monitorizare activă a comunei Păuleşti, care are 6,42 cazuri la 1.000 de locuitori, în scădere de la 13,64 cât înregistra săptămâna trecută. Mai avem două comune, Tulnici şi Corbiţa, unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus depăşeşte 2 cazuri la 1.000 de locuitori, însă, momentan, situaţia este sub control" a declarat, pentru AGERPRES, medicul Janina Lazăr.

Luni, în Vrancea s-au înregistrat nouă cazuri noi de îmbolnăviri, iar potrivit raportării Prefecturii Vrancea, 713 persoane se află în carantină, iar alte 196 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Citește și: Sălile de sport, un adevărat pericol! Medic infecționist de la Spitalul Carol Davila: 'Astfel de activități ar trebui limitate'

În spitalele de la Focşani şi Adjud se află internaţi 82 de pacienţi, dintre care zece la ATI, cinci la Focşani şi cinci la Adjud.

DSP Vrancea a efectuat până acum 21.320 de teste, fiind depistate 3.092 de persoane pozitive. Dintre acestea 2.662 de persoane s-au vindecat, iar alte 127 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.