Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vreme extremă în Pakistan: Zeci de copii au murit din cauza unei furtuni cu zăpadă și grindină

pakistan

Cel puțin 35 de persoane, din care 22 sunt copii, au murit din cauza unei furtuni cu zăpadă și grindină care s-a produs în Pakistan. Furtuna neașteptată a lovit zone îndepărtate ale țării. Specialiștii spun că fenomenul a fost provocat de schimbările climei, potrivit Mediafax.

Cel puțin 35 de persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, după ce grindina și ninsorile neașteptate au lovit zonele îndepărtate ale Pakistanului, potrivit BBC. Vremea rea a început în weekend și ulterior a provocat alunecări de teren care au distrus numeroase case și drumuri. Potrivit autorităților, cel puțin 150 de case au fost distruse, iar circa 500 au suferit stricăciuni. Localnicii au primit ajutoare, iar familiile victimelor vor primi asistență financiară.

Experții au fost surprinși de zăpadă, deoarece în mod obișnuit în martie în Pakistan sunt ploi și vreme caldă. Mushtaq Ali Shah, fostul director al departamentului meteorologic al țării, a atribuit condițiile neobișnuite schimbărilor climatice.

El a explicat că o furtună ușoară de grindină care durează „câteva clipe” nu ar fi la fel de surprinzătoare, dar este neobișnuit ca aceasta să țină peste 30 de minute. Localnicii spun și ei că ultima zăpadă în martie a fost înregistrată în urmă cu aproape trei decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.