Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WADA a înaintat oficial dosarul Rusiei la TAS

sport.ro
Agentia Mondiala Antidoping

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a înaintat oficial la TAS cazul Rusiei, acuzată că a falsificat datele controalelor antidoping furnizate WADA, informează lequipe.fr potrivit news.ro

"Disputa rezultă din descoperirea de către WADA a manipulării datelor laboratorului de la Moscova, pe care agenţia le-a recuperat în cadrul condiţiilor pe care le-a impus în septembrie 2018, când a fost restabilită conformitatea Rusada. Comitetul Executiv al WADA a decis în unanimitate, la 9 decembrie 2019, să aprobe recomandarea comitetului independent de revizuire a conformităţii de a declara Rusada neconformă pentru patru ani şi de a impune o serie de consecinţe importante. Acestea includ interdiciţia Rusiei de a participa la marile competiţii sportive, inclusiv jocurile olimpice şi paralimpice şi campionatele mondiale organizate de semnatarii codului (n.r. - mondial antidoping), de a organiza competiţii sau înainta candidaturi la organizare, în această perioadă. Consecinţele propuse stipuelază în acelaşi timp că numai sportivii ruşi în măsură să demonstreze că nu sunt în niciun fel asociaţi cu situaţia din Rusia vor putea participa la manifestările respective", se arată într-un comunicat al WADA.

La 9 decembrie, Rusia a fost suspendată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) pe o perioadă de patru ani de la toate competiţiile sportive majore. Acest lucru înseamnă că drapelul Rusiei şi imnul naţional nu vor fi permise la competiţii ca Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, JO de iarnă din 2022 de la Beijing şi Cupa Mondială de fotbal din Qatar, din 2022.

Sportivii care pot dovedi că nu sunt implicaţi în scandalul de dopaj care a afectat sportul din Rusia vor putea concura sub steag neutru.

Sancţiunea este consecinţa falsificării datelor controalelor antidoping furnizate de Rusia agenţiei mondiale, la începutul anului. Experiţii în informatică la care a apelat WADA au descoperit că sute de rezultate suspecte au fost şterse dintre cele trimise agenţiei mondiale, între decembrie 2018 şi ianuarie 2019, chiar înainte de livrare.

La 27 decembrie, Agenţia antidoping rusă (RUSADA) a anunţat că a transmis oficial Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) scrisoarea prin care contestă suspendarea Rusiei de la competiţiile sportive majore.

Iuri Ganous, directorul general al Rusada, a declarat că mai multe documente au fost trimise WADA, între care notificarea privind dezacordul faţă de sancţiunile primite.

Conform porcedurii, WADA a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.