Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wall Street Journal: Internetul nu te poate ajuta să scapi de singurătate

singuratatea

Internetul ar putea sa te protejeze de coronavirus, dar te îmbolnaveste de singuratate, consideră jurnalistul Christopher Mims de la Wall Street Journal. Potrivit mai multor studii, persoanele care petrec mult timp online sunt mai puţin fericite.

Singurătatea poate reprezenta un pericol la adresa sănătăţii, mai periculoasă decât obezitatea şi aproape la fel de letală ca fumatul, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Cu toate acestea, de când a izbucnit criza privind epidemia de coronavirus, oamenii sunt încurajaţi să lucreze de acasă.

Cu siguranţă, lucrul de acasă ar putea fi mai puţin productiv decât întâlnirile în persoană. Chiar şi activiştii pentru lucrul de acasă, precum antreprenorul Jason Fried, au recunoscut că din când în când este important ca oamenii să se reîntâlnească, pentru a cimenta relaţiile sociale.

Vezi si: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee .

Psihologii au descoperit că uneori comunicarea nonverbală, facial sau limbajul trupului, este chiar mai importantă. În mediul online, comunicarea video are o presenţă socială mai mare decât cea prin text.

Într-o perioadă în care putem face orice de acasă, susţine Mims, sentimentul predominant este acela că ne vom încheia viaţa în acelaşi fel în care am trăit: singuri în faţa unui monitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.