Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bine de știut pentru o sănătate de fier: wasabi are efecte benefice în privința funcțiilor cognitive (studiu)

img.bunadiminea.aro
creier

Bine de știut pentru o sănătate de fier: wasabi are efecte benefice în privința funcțiilor cognitive (studiu)

Potrivit unui studiu recent s-a descoperit că wasabi, un condiment tradițional japonez și un condiment popular pentru sushi, poate fi benefic în privința îmbunătățirii memoriei și a abilităților cognitive ale vârstnicilor, informează Rador Radio România.

Studiul, realizat de producătorul japonez de alimente Kinjirushi Co. în colaborare cu Universitatea Tohoku, s-a concentrat pe un tip de ulei de muștar numit hexarafan, găsit în cantități mici în rădăcinile și rizomii plantei. Studiul a analizat dacă acest compus, deja cunoscut ca având efecte antioxidante și antiinflamatorii asupra organismului, are un impact pozitiv asupra funcției cognitive pentru adulții sănătoși cu vârsta de peste 60 de ani.

Cum a fost efectuat studiul?

La studiu au participat 72 de adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 60 și 80 de ani care au fost împărțiți în două grupuri pentru cercetare. Persoanele din primul grup au primit un supliment zilnic de 0,8 miligrame de hexarafan, echivalent cu cinci grame de rizom de wasabi, pentru o perioadă de 12 săptămâni, în timp ce celuilalt grup i s-a administrat un placebo.

Ce au descoperit?

Testele cognitive post-studiu au arătat că grupul care a primit suplimentul a prezentat o îmbunătățire semnificativă a memoriei episodice și de lucru în comparație cu grupul care a primit placebo. Îmbunătățirile cognitive au fost mai evidente în privința capacității persoanelor de a procesa conversații scurte, de a efectua calcule simple și de a corela nume cu chipuri.

Rezultatele studiului au fost publicate pe 30 octombrie în ediția online a revistei europene Nutrients. Compania Kinjirushi a anunțat că analizează posibilitatea de a utiliza aceste rezultate pentru a dezvolta noi produse pentru îmbunătățirea memoriei. „Cu o populație globală care îmbătrânește, ne propunem să folosim beneficiile pentru sănătate ale wasabi pentru a spori speranța de viață sănătoasă și bunăstarea persoanelor în vârstă”, a declarat un oficial al companiei, cu sediul în Nagoya.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.