Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washington denunţă bombardarea unor spitale, acuză Damascul şi Moscova

syria.liveuamap.com
siria

Statele Unite au denunţat luni bombardamentele din nordul Siriei care au vizat spitale, dintre care unul administrat de Medici fără Frontiere (MSF), criticând din nou regimul sirian şi aliatul său rus, informează AFP.

După aceste atacuri în regiunea Alep, Departamentul de Stat a condamnat din nou într-un comunicat virulent "brutalitatea regimului Assad" şi "a pus la îndoială dorinţa şi/sau capacitatea Rusiei de a contribui la oprirea" lor.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane John Kirby s-a declarat indignat că "regimul Assad şi susţinătorii săi pot continua aceste atacuri fără un motiv, încălcând obligaţiile lor internaţionale de a proteja vieţi nevinovate, împotriva apelurilor unanime lansate de ISSG", Grupul internaţional de sprijin pentru Siria. ISSG a încheiat joi la Munchen un acord pentru o "încetare a ostilităţilor" şi o "pauză umanitară" în zilele următoare. Kirby a citat în comunicatul său "lovituri aeriene efectuate la şi în jurul (oraşului) Alep împotriva unor ţinte civile nevinovate, inclusiv un spital administrat de MSF şi spitalul pentru femei şi copii din oraşul Azaz" .

În nord-vestul Siriei în război, un spital administrat de MSF a fost vizat de lovituri aeriene, probabil ruse, care au ucis cel puţin şapte persoane în timp ce opt membri ai personalului erau daţi dispăruţi, potrivit ONG-ului Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.