Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washington Post - China a trădat Rusia? Moscova cere, dar Beijingul a trasat linii roșii, de teama sancțiunilor SUA/ Surse

CGTN
rusia china

Jurnaliștii de la Washington Post, care au consultat mai multe surse diplomatice, arată faptul că relațiile dintre China și Rusia sunt extrem de încordate.

În repetate rânduri, Moscova a cerut Beijingului să respecte promisiunile făcute înaintea invaziei din Ucraina, promisiuni de ”sprijin total”, dar China ezită din cauza sancțiunilor pe care le vor impune SUA, informează Washington Post.

Rusia mizează total pe schimburile comerciale cu China, în condițiile în care Europa și SUA au impus sancțiuni drastice. Astfel, o reținere din partea Chinei ar putea însemna un adevărat dezastru pentru Rusia.

„China și-a exprimat clar poziția cu privire la situația din Ucraina și la sancțiunile ilegale împotriva Rusiei”, a spus o persoană de la Beijing, care cunoaște direct discuțiile. „Înțelegem situația dificilă (a Moscovei n.r). Dar nu putem ignora propria noastră situație în acest dialog. China va acționa întotdeauna în interesul poporului chinez.”, a spus surse apropiate discuțiilor.

China se află în dificultate, deoarece încearcă să-și ajute cel mai important partener strategic, care a început un război despre care Beijingul nu anticipa că va intra acum în a patra lună, au declarat oficiali chinezi și americani. Aceștia susțin că președintele Xi Jinping le-a dat sarcină celor mai apropiați consilieri ai săi să vină cu modalități de a ajuta Rusia financiar, dar fără a încălca sancțiunile.

„A fost dificil”, a spus un înalt oficial american. „Și este insuficient din punct de vedere rus”.

China a încercat să ofere Rusiei ajutor și sprijin din punct de vedere militar. Cele două superputeri au făcut exerciții comune, în tentativa de a-și arăta forța în fața întregii lumi, însă din punct de vedere financiar situația nu este tocmai roz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.